Om musikkfaget

 

Informasjon om musikkfaget

Musikkfagets innhold og vurdering i faget
Musikkfagets innhold, kriterier for vurdering og karakterer, bygger på lærerplanen Kunnskapsløftet 2020. Både læreplanens overordnede del og læreplanen i musikk legges til grunn. Overordnet informasjon om vurdering i musikk, finner du i dokumentet “Vurdering i musikk”.

Om det å kunne spille et musikkinstrument
Det settes ingen krav om at elevene må kunne traktere et musikkinstrument for å oppnå gode resultater i musikk. Det er heller ingen selvfølge at traktering av musikkinstrumenter betyr gode karakterer (selv om det kan være en fordel med slik kunnskap). Det er kun punktene i lærerplanen som teller.

Enkelte oppgaver som gjennomføres i høstsemesteret kan også telle til sommeren
Enkelte punkter i lærerplanen vil, av tidsmessige årsaker, kun bli gjennomført i høstsemesteret. Det betyr at enkeltaktiviteter og enkeltoppgaver som gjennomføres før terminkarakteren, også vil kunne telle på standpunkt til sommeren. Elevene vil bli informert på forhånd om hvilke oppgaver dette eventuelt gjelder.

Musikk avsluttes med standpunktkarakter på 9.trinn
Musikk er, på Tranby skole, avsluttende på 9. trinn noe som betyr at elevene får standpunktkarakter i faget etter fullført skoleår. Denne karakteren kommer på vitnemålet for endt ungdomsskole etter 10.trinn.


Gjennomføring av musikkfaget

Generelt om gjennomføring
Musikkundervisningen er både praktisk og teoretisk. Teori og fagkunnskap er grunnlaget for den praktiske utøvelsen som ligger i Kunnskapsløftets kjerneelementer for musikk.

Nettressurser
I tillegg til Teams, brukes Skoleweb som digital ressurs for musikkundervisningen. Timeoversikt, fagtekster, undervisningsfilmer, podcasts og alt annet materiale som er nødvendig for fullt utbytte av musikkundervisningen, er digitalt tilgjengelig.


Ytterligere informasjon/spørsmål:

Eventuelle spørsmål eller andre kommentarer rettes direkte til faglærer.